Tuesday, May 22, 2018

Maasikad juuksehoolduses

Mossa looduskosmeetikasari on saanud minu suureks lemmikuks. Olen nende mõnusaid tooteid kasutanud nii näo- kui kehahoolduses ja siiamaani kõigiga rohkem kui rahul olnud. Mõni aeg tagasi saatis Mossa mulle oma tuliuued maasika ekstrakti ja maasikaseemneõli sisaldavad juuksehooldustooted. Maasikaid on näomaskide koostises kasutatud sajandeid, sest neil on pigmendilaike pleegitav ning poore ahendav toime, kuid šampooni ja palsami koostises on nad minu jaoks küll midagi täiesti uut. Pakendil on kirjas, et tooted on silendava ning kahustust taltsutava toimega ja kuna kahusus on mu peamine juukseneedus, siis tundusid need tooted olema just nagu mulle loodud.


Šampoon ja palsam sobivad kõigile juuksetüüpidele. Nad muudavad juuksed väga pehmeks ja kamm käib peale nendega pesemist juustest hõlpsalt läbi. Esimestel pesukordadel jäi oodatud kahususe taltsutamine tulemata. Juuksed olid küll pehmed ja mõnusad, kuid sileda tulemuse saavutamiseks pidin juukseid ikka päris hoolega lapikharja ja fööniga siluma. Suure looduskosmeetikasõbrana on mulle aga teada fakt, et toodetele tuleb aega anda, sest esimestel kasutuskordadel ei pruugigi nende täielik headus välja paista.

Tavapoodides müügil olevad juuksehooldustooted on sageli täis vees lahustumatuid silikoone, mis tõmbavad juuste peale sileda läikiva kihi ning juba esimesel kasutuskorral näed, et juuksed paistavad tervemad ja läikivamad. Paraku kehtib siin vana tõde, et kui miski paistab liiga hea, et olla tõsi, siis nii see ongi. Juustele ladestunud vees lahustumatud silikoonid kurnavad juukseid ja neid sisaldavate toodete regulaarsel kasutamisel muutuvad juuksed luduks, ei lähe enam korralikult puhtaks ja võivad kuhjunud silikoonikihi all murduma ja isegi peast välja langema hakata.

Mossa juuksehooldustooted silikoone ei sisalda ning ka silendav tulemus ei avaldu seetõttu koheselt. Kuid kui olin šampooni-palsamit 2 nädalat igal pesukorral kasutanud, hakkas nende silendav toime avalduma ja juuste kahusus vähenema.

Šampoonil-palsamil on õrnalt magus marjalõhn ja isuäratava pildiga pakendid said ka laste suurteks lemmikuteks. Laste pehmetele töötlemata juustele sobisid need kohe eriti hästi.

Nii šampooni kui palsami hinnaks on 11.50 EUR. Müügil on nad näiteks Kaubamajas ja Kalamaja inimesed saavad nii Mossa kui paljusid teisi looduskosmeetikabrändide tooteid kodu lähedalt soetada Natcos Nordic kontorist. (Aadress Vana-Kalamaja 41-1)

Mossal on olemas ka eestikeelne Facebooki leht, nii et kui need mõnusad marjapiltidega tooted ka sinu südame võitnud on, siis seda lehte jälgides saad Mossa uudistega esimesena kursis olla.

No comments:

Post a Comment