Sunday, August 29, 2021

Lavera looduslikud meigitooted

Lõviosa mu näo- ja kehahooldustoodetest on juba aastaid olnud looduslikud. Dekoratiivkosmeetika osas on hetkel veel nii ja naa, kuid püüan loodustoodete osakaalu ka oma meigikotis kogu aeg suurendada. Minu värskeimad katsetused looduslike jumestustoodete vallas on pärit Lavera sarjast.

Lavera looduskosmeetikasari sündis üle 30 aasta tagasi Saksamaal. Neil on väga lai tootevalik, mille seast leiab nii näo- kui kehahooldustooteid, kõik vajaliku juuksehoolduseks ning ka dekoratiivkosmeetika - kokku ligi 300 erinevat toodet. Eestis on Lavera sari müügil Roserii.ee ja Rohegroup.ee veebipoodides ning Prismades.

Minu esmatutvus Lavera sarjaga algas sellistest toodetest:


Jumestuskreem



Hüaluroonhappe sisaldusega niisutav jumestuskreem on kerge kuni keskmise katvusega. Kreem sobib kõige paremini kuivale nahatüübile, sest jätab kergelt läikiva lõpptulemuse. Minu heledale neutraalse alatooniga nahale on täpne klapp kõige heledam toon Ivory Light. Kreem muutub õhu käes toonivõrra tumedamaks, nii et kui esimest pumbatäit välja vajutades tundus, et toon võib mulle pisut heledaks jääda, siis ta oksüdeerus veidi ja lõppkokkuvõttes sobis kui valatult. 

Jumestuskreem püsib hästi ning ei hakka päeva jooksul nahakurdudesse kogunema. Rasusematel näopiirkondadel vajab päeva jooksul paar korda puudriga üle käimist, et läikimist kontrolli all hoida. Hind: 17.18 EUR.

Tolmpuuder ja peitekreem



Lavera mineraalide sisaldusega puuder hajub nahal täiesti läbipaistvaks, sobides seega igale nahatoonile. Puuder on hästi peen ja kerge ning isegi kui seda tugevama kihina nahale kanda, ei jäta ta kuiva muljet. Eriti hästi sobib see puuder kuivale või normaalsele nahale, sest ei matista nägu liiga ära. Mulle meeldib seda peale kanda puudripadjaga, mitte pintsliga, sest nii saab pikema püsivusega ja kauemaks matistatud meigi.  Hind: 12.96 EUR.

Lavera peitekreem on keskmise katvusega. Ta varjab ära väiksemad nahatooni erinevused ja silmade aluse tumeduse, kuid sulab nahaga nii kenasti üheks, et ei jäta märgatavat meigikihti. Peitekreemi püsivus on esmaklassiline ja see ei hakka päeva jooksul silmaümbruskurdudesse kogunema. Minule sobib toon nimega Ivory. 

Tavaliselt kannan ma kõiki kreemjaid meigipõhjatooteid näole niiske meigišvammiga, kuid seda peitekreemi on vaja nahale hajutada näpuga, sest švamm vähendab tugevalt tema katvust. Sõrmedega nahale patsutades saab sellega kõige ilusama tulemuse.  Hind: 12.96 EUR.

Põsepuna ja särapuuder



Kõigist proovitud toodetest said minu suurimateks lemmikuteks Lavera põsepuna ja highlighter. Viimane oli kohe eriline üllataja, sest ta nimi on Natural Glow ning mõtlesin, et  ta jääb nahale vaevumärgatava kumana. Aga tagasihoidlikuks ei saa seda särapuudrit küll nimetada - see on väga tugeva pigmendiga ning annab lausa metallik efekti. Ta ei sisalda silmatorkavaid sädelevaid osakesi, vaid annab hoopis intensiivse läike. Särapuuder muudab näo hästi siledaks - ei rõhuta poore, kortse ega nahatekstuuri. Lihtsalt täiuslik! 

Pildiloleva tooni nimi on Luminous Gold, aga tegelikult on ta hoopis külmatooniline, mitte klassikaline kollakas kuldne. Särapuudreid on Laveral kahes toonis, üks neist hele külm metallik ja teine natuke tumedam roosaka alatooniga värv. Hind: 12 EUR.


Põsepuna on tugeva pigmendiga, lihtsalt hajutatav ja väga pika püsivusega. Õrn virsikuroosa toon on minu jaoks selline kindla peale minek, mis alati sobib ja oma nahatooniga väga kenasti ühte sulab. Põsepunas ei ole märgatavaid säraosakesi, vaid ta annab nahale õrna satiiniläikese kuma, mis nahatekstuuri mahendab ja näo hästi ilusaks, kirkaks ja värskeks muudab. Hind: 12 EUR.

Silmameik



Lauvärve on Laveral saada nii üksikutena kui ka neljast toonist koosnevates komplektides. Lauvärvide all peaks kindlasti kasutama praimerit, sest muidu kipub nendega tehtud meik päeva jooksul lauvakku kogunema. Koos praimeriga püsivad nad aga hästi. Neutraalsetes toonides lauvärvikvarteti nimi on Cappucion Cream. Kõik toonid on kerge läikega ja omavahel imelihtsalt kombineeritavad - kasuta ainult ühte või kõike nelja korraga, alati on tulemus ilus. Hind: 10.08 EUR.


Butterfly Effect ripsmetušiga ma kahjuks sõbraks ei saanud. Ta hari kipub määrima, nii et iga kord ripsmeid värvides tekkisid laugudele tušitäpikesed. Tootekirjeldus lubab nii pikendavat kui tihendavat efekti, kuid mõlemad jäid kahjuks üsna tagasihoidlikuks. Nii et see oli ainus proovitud Lavera toodetest, mis mulle ei meeldinud. Hind: 12 EUR.

Huulepulk



Poolmatt huulepulk Coral Flash harmoneerub ideaalselt eespool piltidel oleva Charming Rose põsepunaga - tõesti nagu taevas sõlmitud liit. Huulepulk on tugeva pigmendi ja hea püsivusega ning ei kuivata huuli. Väga ilus särtsakas kuid ometi igapäevaselt kantav värv. Ilmselt ei kasuta tükk aega enam ühtegi teist huulepulka, sest see võlus mind kohe esimesest proovimisest nii ära. Hind: 10.08 EUR.

Silmameigieemaldaja



Mis on meikimise juures kõige tähtsam osa? Muidugi meigieemaldus. Lavera sadade toodete hulgas on ilmselgelt olemas ka kõik  meigieemalduseks vajalikud tooted. Pudelikeselt võib lugeda, et toode on "sehr gut" ja saan selle väitega igati nõustuda. Meigieemaldaja võtab kenasti lahti ka veekindla jumestuse, kuid ei pane silmi kipitama. Sisaldab aloe verat, nii et on meeldivalt jahutava ja rahustava toimega. Hind: 6.34 EUR.

Sellised uued loodustooted siis minu meigikotis. Kas oled Lavera sarjast midagi proovinud? Jaga oma muljeid kommentaariumis.


No comments:

Post a Comment