Monday, September 28, 2020

Sametpadjad meigišvammi asemel?

Ilumaailmas tekkis vahepeal  mõneks ajaks trend hüljata meigišvammid ja jumestuspintslid ning kanda kogu meigipõhi peale sametist padjakese abil. Jumestuskreem, peitekreem, puuder, põsepuna, päikesepuuder ja highlight - kõiki neid saab tegelikult peale kanda sametpadjakest kasutades.

Puuderdamiseks olen ma sametpatju kasutanud küll - need annavad hästi mati ning kauapüsiva tulemuse, nii et selles osas on mul juba varasemad head kogemused olemas. Jumestuskreemi ja muud ei ole ma aga sametpadjaga taibanud varem peale kanda, kuid väidetavalt annab see hästi veatu ja ühtlase tulemuse, nii et uue trendi testimiseks tellisin endale Aliexpressist kaks kolmnurkset sametpatja.

Valge hind oli koos postikuluga 85 senti ja roosa maksis 2.59 $.


Mõlemal padjakesel on külge õmmeldud pael, mille vahele kasutamise ajal näpud pista. Paela saab teisele poole üle keerata, et kasutada padjakese mõlemat poolt.  Ühte poolt võiks siis kasutada vedelate toodete (jumestus- ja peitekteem) peale kandmiseks ja teist poolt puudrite jaoks. 


Kasutasin sametpatju kogu näomeigi tegemiseks ja erinevate toodete koha pealt tekkisid erinevad tunded:

Jumestus- ja peitekreemi peale kandmiseks oli padjake täitsa ok. Kandis kreemid näole ilusa ühtlase ja hästi katva kihina, kuid hajutamine võttis rohkem aega kui niiske meigikäsnaga. Nii et töötab, aga niiske švamm on minu hinnangul parem.

Puuderdamiseks on sametpadjad mu lemmikud! Nendega peale vajutatud puudrikiht kinnitab jumestuse tõhusamalt ja ka matistab kauemaks kui puudripintsliga peale kantud puudrikiht. Puudrikiht jääb küll paksem ja mitte nii loomulik kui pintsliga peale kandmise puhul, aga minule, kes ma kauapüsivat ja matti meigipõhja hindan, on padjakesega peale kandmine kõige lemmikum viis, sest mitte ükski teine töövahend ei anna sama pikalt kestvat matti tulemust ja samaväärset püsivust. Nii et puudripintslile teeb padjake tuule alla.

Päikesepuuder - padjake kannab päikesepuudri näole tugevama kihina kui pintsel. Sellega on võimalik hajutada, kuid mitte sama hõlpsasti kui hea pintsliga ja näiteks nina modelleerimisel on padjake palju kohmakam. Nii et selle töö jaoks eelistan pintslit.

Põsepuna - täpselt samad tunded mis päikesepuudriga. Kui pintslit ei ole, siis saab hakkama, aga pintsliga saab põsepuna peale kanda kiiremini ja hajutada ühtlasemalt. Kehva pigmendiga põsepuna peale kandmiseks on padjake parem, sest sellega saab värvikihi tugevama kihina nahale vajutada, et pigmendist viimast võtta, kuid korralikult pigmenteeritud põsepunade jaoks eelistan siiski pintslit.

Särapuuder - töötab hästi, eriti just tugeva efektse highlighti loomiseks põsesarnale. Väiksematesse kohtadesse särapuudri kandmiseks (kulmuluu, amori kaar, ninaselg) jääb padjake kohmakaks, nii et jälle eelistan pintslit, sest sellega pääseb paremini ligi igale poole ja on lihtsam saavutada kerget highlighti - padjake kipub toodet liiga tugevalt näole vajutama. 

Täitsa huvitav eksperiment oli. Kindlasti jään sametpadjakesi edasi kasutama, aga mitte kogu jumestuse tegemiseks. Puudri jaoks on ta mu lemmik - palju odavam kui pintslid ja annab paremini püsiva ning matima tulemuse.  Jumestuskreemi jaoks kasutan seda ilmselt samuti aegajalt edasi, kui parajasti beauty blenderit käepärast ei ole. Päikesepuuder-põsepuna-highlight trio jaoks eelistan aga edaspidi ikka pintsleid.

No comments:

Post a Comment