Thursday, November 29, 2018

Sirgendav hari

Sirgendavad harjad ei ole millegipärast saavutanud samasugust populaarsust kui sirgendustangid. Ometi on tegemist väga kasutajasõbraliku seadmega - harjaga juukseid kammida oskame me ju kõik ja kuna harjapiide vahele ei ole juuksed litsutud sama tugevalt kui kuumade tangide vahele, on temaga soengu tegemine ka juukseid säästvam kui sirgendustangidega.

Forme Ilukaubamaja saatis mulle testimiseks Beox sirgendava harja ja tänases postituses  räägin teile oma kasutuskogemusest.



Seadme kasutamine on lihtne ja loogiline - küljel olevatest nuppudest saab harja sisse-välja lülitada ning temperatuuri muuta. Kuumuse vahemikku saab tõsta viie kraadise sammuga ja valida 80-230 C temperatuuride vahel. Enamustel sirgendustangidest ei ole võimalik nii madalat kuumust valida, aga õrna karvaga õhukeste juustega tasub alati proovida kõigepealt võimalikult madalat temperatuuri ja kui see toimib, siis pole mingit põhjust peenikest juuksekarva 200 kraadiga triikida. Nii et võimalus kuumust madalaks keerata teeb harja väga hästi sobivaks õrnade ja õhukeste juustega kasutajale.

Väga mõnus on see, et harja kasutades ei ole võimalik sõrmi ära kõrvetada. Sirgendajaga on mul seda ikka aegajalt juhtunud, et kuumad plaadid lähevad näppude vastu, aga selle harjaga kõrvetada saamise ohtu ei ole.



Sirgendav hari sobib õhukestele kuni keskmise tihedusega juustele. Kuna salku ei vajutata tugevalt kuumade pindade vahele nagu sirgendajaga, siis on hari juuksesõbralikum.

Minu jaoks on suurim pluss see, et sirgendava harjaga jääb soeng kohevam kui tavalise sirgendajaga. Sirgendaja eeliseks on jälle see, et lisaks siledale soengule võimaldab ta keerata ka lokke. Sirgendav hari võimaldab küll juukseid otstest pisut soovitud suunas koolutada, et saada otsad näiteks kergelt näo poole hoidma, kuid lokilist soengut temaga teha ei saa.

Sirgendava harjaga on soengu tegemine pisut aeganõudvam kui tavalise sirgendajaga. Esiteks võtab tema soojenemine rohkem aega ja kogu pea ühtlaselt läbi käimine on ka veidi ajakulukam, nii et kiiretel hommikutel ma tema järgi kätt ei sirutanud.

Kasutusjuhend ütleb, et enne harja kasutamist võib juustesse panna kõiki soovitud viimistlusvahendeid ja muidugi kuumakaitset, aga kuna harja ei ole eriti lihtne puhastada, siis mina kasutan enne harjaga sirgendamist vaid kuumakaitset. Kohevustandvad tooted võivad jätta harjaste vahele kleepuva kihi, mida on sealt päris keeruline kätte saada. Kohevuse hoidmiseks kasutan mõnikord hoopis peale sirgendamist puhastel juustel kuivšampooni, sest ka see on väga hea volüümi andev vahend.

Kellele siis võiks sirgendav hari sobida?

Vali sirgendav hari siis, kui:

  • Sul on keskmise paksusega või õhukesed juuksed
  • Tahad saada sirget või kergelt otstest koolutatud soengut
  • Tahad lisaks siledale juuksepikkusele ka juurtele kohevust anda
  • Soovid sirgendada võimalikult juuksesõbralikult
  • Ei vaja soengu tegemisel palju viimistlusvahendeid

Vali tavaline sirgendaja kui:

  • Sul on paksud või väga lokkis juuksed
  • Tahad lisaks sirgendamisele ka lokke keerata
  • Kasutad enne sirgendamist palju viimistlusvahendeid
  • Pead soengu alati väga kiiresti valmis saama

Millist abivahendit sina sirge soengu saamiseks kasutad?

Force of Beauty Facebooki lehel läks just käima auhinnamäng, mille võitja saab endale Beox sirgendava harja. Mine vaata järele ja võta kindlasti osa!

No comments:

Post a Comment