Wednesday, November 25, 2020

Maskimeik

Uus aeg nõuab uusi kombeid ja paratamatult jääb 2020 aastat meigivallas meenutama täitsa uus jumestusstiil ehk "maskimeik". Kui pead lühikeseks ajaks, näiteks poest läbi hüpates, maski ette panema, kuid muul ajal tahaks ikka korrektse jumestusega olla, siis peab meigipõhjatooted valima sellised, mis oleksid võimalikult puudutuskindlad ja maski all laiali ei läheks. IDUN Minerals saatis mulle valiku tooteid, mille abil saab hästi vastu pidava ja maskikandmist üle elava jumestuse teha ning tänases postituses näitangi ette, kuidas neid kasutada.

IDUN on Rootsis toodetud mineraalmeigibränd ja maskimeigiks sobivad nad lisaks heale püsivusele ka seetõttu, et tooted ei ummista poore. Maski all olevas umbses keskkonnas kipuvad vistrikud tekkima ka neil, keda see mure muidu ei kimbuta, nii et IDUN tooted, mille aluseks on kõrgpuhastatud mineraalid, sobivad ka kõige tundlikumale nahale ja aitavad akne tekkimist vältida.


Mineraalpuuder



Iga mineraalmeigibrändi au ja uhkus on nende baaspuuder ja IDUN Minerals puuder hoiab lippu kõrgel. Ülipeene puudriga on lihtne soovitud katvusega meiki üles ehitada. Kerge ühtlustuse saamiseks piisab ühest puudrikihist, aga kui lisad näole 2-3 kihti, saavutab täiskatva meigipõhja. Jumestus ei jää ka tugevama kihi korral kuiva ja jahuse välimusega, sest nahaniiskus sulatab meigi näoga väga kenasti üheks.

Puuder ei ummista poore ja tänu tsinkoksiidi sisaldusele on vistrikevastase toimega. Sellega tehtud meik on puudutuskindel ja peab hästi vastu ka siis, kui pead vahepeal maski ette panema. Maha ei kulu see isegi mitte nina pealt, mis kõige rohkem kanga vastu hõõrub. Õige pealekandmine mängib püsivuse juures muidugi suurt rolli - kõige vastupidavama meigi saab siis, kui mineraalpuudrit kanda peale tihedakarvalise kabukipintsliga, mis naha vastu surudes laiaks lehvikuks ei vaju. Sellise pintsliga saab puudrit tugevalt naha vastu vajutada ja siis väikeste ringikestega seda üle terve näo hajutada.

Tahan veel kiita IDUNi head heledate toonide valikut. Kohe näha, et nad on toodetud põhjamaal ning silmas pidades põhjamaa naisi. Ma olen alati harjunud pikemalt mõtlemata ostma kõige heledama tooni ja sageli juhtub, et see jääb mulle ikka terake tumedaks. Minu esimene IDUN puuder kandis nime Jorunn ja see oli nii hele, et jäi isegi minusugusele lumivalgukesele liiga heledaks. Sel korral valisin endale välja tooni Saga, mis on minu heledale neutraalse alatooniga nahale täpne klapp. Mineraalpuudri hind: 30.06 EUR.



Tooniv päevakreem



IDUNil on teinegi hea toode, millega maskimeiki teha ja selleks on nende tooniv päevakreem. See sobib hästi kõigile neile, kes ei talu meigitud näo tunnet ja soovivad saada vaid kerget ühtlustamist. IDUNi tooniv päevakreem imendub naha sisse ja normaalse või rasuse naha korral ei ole tema all niisutava kreemi kasutamine vajalik. Kuiva nahaga inimesed võiksid siiski kõigepealt kasutada oma tavalist päevakreemi ja siis jätkata toonivaga, sest tema niisutusest võib kuiva naha korral väheks jääda.

Kreem ühtlustab kergemad nahatooni erinevused, kuid jääb näol hästi loomulik. Tumedaid silmaaluseid ja punetavaid vistrikke ta ära katta ei suuda ja nende peal peaks lisaks kasutama veel ka peitekreemi või -pulka. Tooniva päevakreemiga tehtud jumestus ei ole küll sama püsiv ja puudutuskindel kui mineraalpuudriga tehtu, kuid kuna ta jääb näol vaevumärgatav, siis ei paista häirivalt välja, kui mask on meigi osaliselt maha hõõrunud. 

Tooniva päevakreemi katvust saab mõjutada erineva pealekandmise meetodiga. Näppudega peale kandes saab kergema katvuse, niiske švammiga näole vajutades aga tugevama. Kreemi on saadaval kahes toonis ja minu on neist heledam nimega Light. Hind: 21.74 EUR.

Allpoololeval pildil on nii tooniva päevakreemi kui mineraalpuudri toonid näha:


IDUN Minerals toodete pakendid on erakordselt pilkupüüdvad, sest nende kaasi ehib Itaalia kunstnik Patrizia Gucci looming. Meigitoodete puhul hindan muidugi kõige rohkem nende sisu, kuid kaunis pakend annab alati plusspunkte:


Lauvärvid



IDUNil on lauvärve saadaval nii ühekaupa kui neljaste minipalettidena. Mul on rohelised silmad ja nende tooni väljatoomiseks on head pruunid ja lillakad värvid, mis kõik on esindatud Lavendel paletis. Kaks ülemist tooni on pärlmutrised ja alumises reas olevad pruunid on matid. Kõik värvid on tugeva pigmendiga kuid lihtsalt hajutatavad. Paleti hind: 22.26 EUR.



Ripsmetušš ja silmapliiats



IDUN veekindel ripsmetušš Eir teeb oma nimele au ja püsib määrimata ja pudisemata ka niisketes oludes. Ta annab ripsmetele kergelt juurde nii pikkust kui tihedust, aga väga dramaatilist tulemust sellega ei saavuta, nii et tugevama meigi juurde pidin soovitud efekti saavutamiseks lisama kunstripsmed. Hind: 18.94 EUR.

Pruun silmapliiats sobib Lavendel lauvärvitrioga kokku nagu valatult. See on parajalt pehme, et oleks lihtne peale kanda, samas piisavalt kõva, et täpset joont tõmmata. Pliiats ei lähe laiali ega haju ära. Pruun värv jätab pisut tagasihoidlikuma tulemuse kui klassikaline must silmapliiats, kuid annab silmadele siiski ilusa raami. Hind: 13.50 EUR.

Kulmugeel



See kulmugeel on üks IDUNi bestselleritest ja mul on hetkel käsil juba teine tuub. Tušil on hästi mugavalt kasutatav pisike harjake, millega saab toodet täpselt peale kanda. Tušš annab kulmudele värvi, hoiab kulmukarvu omal kohal ja tänu väikestele kuidudele, mis geeli sees on, loob mulje tihedamatest kulmudest. Toodet on saada kolmes tumedusastmes, minule sobib Medium toon. Hind: 14.69 EUR.

Kas oled IDUN Minerals toodetest midagi proovinud? Millised on sinu lemmikud?

No comments:

Post a Comment