Monday, April 29, 2019

Looduslikult ja ohutult pruuniks

Aprillikuu rõõmustas juba paari päris suvesooja ilmaga, mil tekkis soov lühikesed seelikud ja sandaalid välja otsida. Niisiis jõudis Natural Goods Company poolt saadetud pakk, mis sisaldas isepruunistavat ihupiima ning looduslikke päikesekaitsekreeme firmadelt Madara ja Mossa, minuni täpselt õigel ajal. Nii Madara kui Mossa on tunnustatud looduskosmeetikafirmad, kes kasutavad oma päikesekaitsetoodetes nahasõralikke mineraalseid kaitsefiltreid. Enamus tavapoes müüdavaid päikesekreeme sisaldavad keemilisi filtreid, mis avaldavad negatiivset mõju hormoonsüsteemile ja võivad tekitada allergiaid. Lisaks inimestele kahjustavad nad ka loodust, eriti just merelist keskkonda. Niisiis tasub otsida kreemipakendilt märget "mineral filter", mis nii Madara kui Mossa toodete peal kenasti olemas on.


Madara Fake It isepruunistav kreem



Isepruunistav ihupiim näeb välja nagu tavaline valge kreem. See imendub väga kiiresti ja ei jäta nahale alguses mingit tooni. Seega tuleb kreemitamise ajal ise hoolega meeles pidada, kuhu kreemi juba pandud on ja mis kohad veel üle käimist vajavad. Kuskil 4 tunni pärast hakkab jume tekkima ja ühes sellega jõuab kohale ka isepruunistavatele toodetele iseloomulik "kärsahais". See on keskmise tugevusega ja oluliselt ei häiri. Kreem on mõnusalt niisutav ja nahk selle kasutamise ajal hästi pehme ja siidine. Esimesel kasutuskorral on hea kasutada kreemi kaks korda ja kanda seda nahale kuuetunniste vahedega, et saada intensiivsem päevitus.

Selline oli tulemus peale kahte kreemikihti:

Isepruunistaja toon jääb pisut oranžikas, nii et vilunud silm tabab ära, et tegu on purgipäevituse, mitte loomuliku jumega. Pildil jäi päevituse toon veidi heledam kui ta päriselus paistis, tegelikult oli nahk jumekam ja enne-pärast vahe suurem, aga mingi aimduse, kuidas kreem töötab, saab piltidelt siiski kätte.

Jume kulub maha kenasti ja ühtlaselt. Viiendal päeval tekkis soov pruunistajat uuesti kasutada, et hajuma hakkavat päevitust taastada. Siis läks vaja vaid ühte kreemikihti, et päevitus endises tumeduses nahale ilmuks. Hind: 29.99 EUR.

Päikesekaitsepiim SPF 20



Mõõduka päikesekaitsega kreem kulub juba aprillis ära, sest viimastel nädalatel on meid juba nii mõnegi sellise ilmaga õnnistatud, mil lühikeste varrukatega riietega õue minna kannatab. Päikesekaitsekreem imendub väga kiiresti ja ei jäta nahale mingit tuntavat kihti. Sisaldab aloe vera mahla ja vaarikaseemneõli ning lisaks päikesekaitsele pakub nahale ka mõnusat ja kauakestvat niisutust. Hind: 24.99 EUR.

Sädelev BB kreem kehale



Multifunktsionaalne kreem annab kerge päikesekaitse, ühtlustab nahatooni ja jätab sädeleva tulemuse. See on nagu keha jumestuskreem, mis muudab naha hästi ühtlaseks ja siledaks - säärtele kandes töötab nagu õhukesed sukkpüksid. Püsib hästi ja ei määri riideid. Sädelevad osakesed kipuvad küll päeva jooksul nahalt mujalegi kanduma - näiteks olid mu lapsed sel ajal, kui ma Madara BB kreemi kasutasin üsna sädelevad, sest nad ronivad mulle kogu aeg sülle ja saavad muist säraosakesi sedasi endale. BB kreemi maha pesemiseks on vaja duši all korralikult švammiga hõõruda, sest ta kinnitub väga hästi ja niisama kergelt veega üle loputamine teda maha ei võtagi.


Kreem on üsna sama tooni kui minu äsja isepruunistava kreemiga üle käidud nahk, nii et praegu on ta minu jaoks ideaalne klapp. Väga heledale nahale annab ta seega ka pisut päevitunuma efekti. Hind: 24.99 EUR.

Mossa päikesekaitsekreem SPF 20



Mossa on Madara sõsarettevõte ja nende tooted on mu südame võitnud oma mõnusate marjaste lõhnade poolest. Kui tavaliselt on päikesekaitsekreemid üsna igava kreemise lõhnaga, siis Mossa kreem on hästi hea hapukasmagusa marjalõhnaga. Polegi teist sama hästi lõhnavat päikesekaitsetoodet varem kohanud.

Kreem imendub kiiresti, on intensiivselt niisutav ja ei jäta nahale mingit tuntavat kihti. Hind: 21.90 EUR.

Madara ja Mossa tooted on saadaval Kaubamajas ja Natural Goods Company esinduses Kalamajas.

No comments:

Post a Comment