Wednesday, March 6, 2019

Essence Kevad/Suvi 2019

Essence lettidel toimub kaks korda aastas suuremat sorti uuenduskuur ja just äsja tuligi välja värske kevadsuvine kollektsioon. Essence on mulle juba ammu tõestanud, et hästi töötavat meigikraami saab valmistada väga soodsa hinnaga - nende toodete keskmine hind jääb vaid kolme euro kanti. Paar nädalat tagasi saatis Essence meeskond mulle paki uue kollektsiooni toodetega. Olen neid praeguseks päris usinalt kasutada jõudnud ja paras aeg teilegi muljetest rääkida.

Kevadsuvise kollektsiooni hulgas on väike alagrupp tooteid nimega "You Better Work!", mis kannab templit "Gym proof", ehk siis lubab olla vee- ja higistamiskindel. Trennitšikkidele suunatud toodete hulgast leiab toonitud päevakreemi, meigikinnitussprei ja ripsmetuši.

You Better Work! toonitud päevakreem



Kreemi katvus sõltub pealekandmise meetodist. Kui kanda kreemi nahale sõrmedega, hajub see peaaegu üleni naha sisse ja annab väga kerge katvuse. Meigišvammiga näole kantuna jääb tulemus keskmise BB kreemi sarnane. Kreemi on saadaval kahes toonis ja mina proovisin järgi heledama, mis kannab nime Light. Ta on minu jaoks pisut liiga kollane, nii et laiem toonivalik tuleks kasuks. Kreem sobib pigem heas korras nahaga kasutajale, kes vajab vaid kerget ühtlustamist - tugevamaid värvierinevusi, pigmendilaike või punne ta ära ei kata. Ma olen ise katvamate toodete fänn, nii et toonitud päevakreemi püsikasutajat minust ei saa. Hind: 4.29 EUR.

You Better Work! tihendav ripsmetušš



Ripsmetušše on saadaval kahes variandis - üks neist pikendav, teine tihendav. Mina leidsin enda pakist viimase. Pakendiinfo kohaselt on tegu tihedust lisava koolutava ripsmetušiga, mis lubab olla veel ka veekindel. Tušš lisab tõepoolest üsna tublisti nii pikkust kui tihedust, kuid veekindel ta ei ole. Juba üsna kerge niiskus pani tuši kulmuluule kanduma. Nii et igapäevaseks kasutamiseks soovitan seda tušši küll, kuid trennis higistamist ta kindlasti välja ei kannata. Hind: 3.39 EUR.

You Better Work! meigikinnitussprei



Matistav sprei on õrna meeldiva lõhnaga ja aitab jumestusel paremini püsida. Teeb oma tööd päris hästi, aga kahjuks ei ole kõigi pudelite pumbad võrdselt head. Kuulsin selle kohta kiitust, et vedelik väljub pihustist hästi ühtlase õrna uduna - täpselt nii nagu üks hea kinnitussprei väljuma peaks. Minu pudel aga viskab välja hoopis väikeseid tilgakesi, mis mulle üldse samavõrd ei meeldi. Nii et selle spreiga on loterii - kas saad hea pihustiga ja kiidad toodet taevani, või läheb nii nagu minul, et kasutusmugavus jääb kuhugi Harju keskmise kanti. Hind: 3.39 EUR.

Essence lauvärvid on viimase kahe kollektsiooniga teinud suure hüppe paremuse poole. Eelmisel kevadel välja tulnud merineitsiteemaline palett on nii hea pigmendi ja hajuvusega, et minu meelest võib seda paigutada samale pulgale kümme korda kallimate Too Faced lauvärvidega. Ka eelmisesse kollektsiooni kuuluvad My Must Haves monolauvärvid rõõmustasid oma pehme kreemise koostise ja ülihea hajuvuse-püsivusega, nii et uue kollektsiooni palette proovima hakates olid ootused kõrgele kruvitud.

Uues kollektsioonis on kolm paletti - roosakas-nude "Salut Paris", soojatooniline "G' Day Sidney" ja külmades toonides "Hello New York". Mina sain järgi proovida kaks viimast. Iga paleti hind: 7.79 EUR.

G'Day Sydney lauvärvipalett



Minu lemmikuks sai soojades toonides G´Day Sydney. Ta ei suutnud mind küll samamoodi pahviks lüüa kui eelmiste kollektsioonide lauvärvid, kuid 7.79 euro eest on siin mängulusti küll ja veel. Enamus toone on pärlmutrised ja neil kõigil on pehme kreemine koostis, tugev pigment ja hea hajuvus. Kriitikanooled tahaksin saata mattide toonide pihta, mida paletis on kaks - ülemises reas kõige vasakpoolne elevandiluutoon ei paista nahal üldse välja ja kipub tugevalt pudisema. Kõige vasakpoolne tumepruun on küll väga tugeva pigmendiga, kuid naksab end silmalau külge nii kõvasti kinni, et tema pehmeks hajutamisega tuleb kurja vaeva näha.

Erilisteks lemmikuteks said mulle alumises reas olevad kuldse alatooniga roheline toon ja metallik sinine. Mulle meeldib neid hajutada alumisele ripsmepiirile, et nude meigi juurde väike värvisärts anda.


Tõmbasin mõned toonid prooviks nahale, et teile pigmendist aimu anda:


Siin ongi parajasti G'Day Sydney palett kasutuses lihtsa nude toonides meigi tegemiseks:



Hello New York lauvärvipalett




Külmades toonides "Hello New York "on samuti hästi mõnusa värvivalikuga, kuid tema kasutusmugavus ei ole sama hea kui teisel paletil. Värvid kipuvad pudisema ja neid pudisid ei saa puhtalt minema pühkida - nad hakkavad kohe naha küge ja jätavad pleki. Lisaks on tumedate toonide hajutamine väga aeganõudev ettevõtmine, sest pigment on neil tugev, aga nad haakuvad juba esimesest puudutusest tugevalt naha külge ja ei aita ka see, kui laud eelnevalt ära puuderdada. Selle paleti abil on võimalik ilusaid jumestusi teha, aga hajutamiseks tuleb võtta aega ja kindlasti soovitan ma neid kasutades alustada meigi tegemist silmadest, et värvide pudisemine ülejäänud jumestust ära ei määriks.

Positiivse külje pealt on paletis kaks väga ilusat heledat pärlmutrist tooni, mida saab edukalt kasutada särapuudrina. Alumisel pildil on nad nahale kantuna näha ka - üks karge ja sinakas ning teine õrnalt roosaka sädelusega vaniljetoon:


Insta Perfect vedel highlighter



Insta Perfect vedel highlighter on samanimelise jumestuskreemide sarja täiendus ja mõeldud mattidele jumestuskreemidele sisse segamiseks, et anda kuma ja värskust. Muidugi võib seda kasutada ka omaette tootena põsesarnal, aga siis tuleb pealekandmisel olla hästi ettevaatlik ja kasutada vaid tupsutavaid liigutusi - muidu võib vedel särakreem enda all oleva meigipõhja sisse augu sulatada. Hind: 3.69 EUR.

The Dip eyeliner



Essece valikust on pärit minu läbi aegade kõige lemmikumad lainerid, nii et eelkäijad on lati väga kõrgele tõstnud ja The Dip eyeliner nende headuseni ei küündinud. Aplikaatori otsik paistis esmapilgul küll mõnusalt peenike ja täpne, kuid on väga kõva ning ei libise sujuvalt mööda laugu, vaid hakkab imelikult jõnksutama. Nii et alati jäi lainerijoon kuidagi sakiline ja minul ei olnud seda lihtne kasutada. Koostis on iseenesest hästi hea pigmendiga ja kuivab ilusaks matiks, nii et loodan väga, et tulevikus saab sama koostisega lainerit näha ka mõne pehmema aplikaatori või pintsliga pakendis. Hind: 2.79 EUR.

Shine Last & Go küünelakid



Essence küünelakid on läbinud suuremat sorti uuenduskuuri ja minu vanad lemmikud Gel sarja lakid saanud uue kuue ning kannavad nüüd nime Shine Last & Go. Koostist on muudetud kiiremini kuivavaks ja paremini püsivaks ning mõlemal lubadusel on tõepõhi all ka - tegu on tõepoolest väga kiiresti kuivavate ja kauapüsivate lakkidega. Ma harrastan boulderingi ja ronimisseina külge klammerdumine on muidu alati olnud küünelaki surm. Need lakid suudavad isegi niisuguse katsumuse üle elada ja ma ei pea peale trenni kohe lakki maha võtma, nii et julgen uusi Shine Last and Go küünelakke soojalt soovitada. Eriti meeldisisd mulle erkroosa "Legally Pink" ja hõbedane "Razzle Dazzle", mis jäid küüntele väga sileda kihina ning meenutasid tõesti salongis tehtavat geellakki. Helerooosa "Millennial Pink" kippus natuke triibulisena peale jääma, nii et temaga päris sama ühtlast tulemust ei saavutanud. Just eile üllatas Essence mind uue pakiga, kust tuli välja terve kollektsioon Shine Last & Go lakke, nii et õige pea saan neist teile kohe põhjaliku ülevaate anda.  Ühe laki hind on 1.79 EUR.

Essence tooted on müügil suuremates Selverites. Kas oled nende valikust midagi proovinud? Millised on sinu muljed?

No comments:

Post a Comment