Tuesday, March 5, 2019

Dr. Ohhira tooted ilu ja tervise heaks

Dr. Iichiroh Ohhira on Jaapani mikrobioloog, kes on aastakümneid uurinud piimhappebaktereid ja nende kasulikkust inimeste organismile. Probiootikumide tervistav toime ei ole ilmselt kellelegi üllatuseks, sest nende kasulikkusest saab lugeda iga keefiripaki pealt. Lisaks probiootikumi kapslitele on dr. Ohhira välja töötanud ka kollageenijoogi, mis on mõeldud naha nooruse säilitamiseks ja on väga hea ka liigestele.

Dr. Ohhira meeskond andis mulle kõik tooted proovimiseks, et saaksin blogi kaudu teiegagi oma kasutuskogemust jagada.


3 aastat fermenteeritud probiootikumid



Selleks, et soolestiku töö hästi toimiks ja tervis tugev oleks, on vajalik mitmekesine, paljudest headest bakteritest koosnev mikrobioom ja Dr. Ohhira kapslid sisaldavad tervelt 12 erinevat probiootikumide tüve. Soolestik ei tegele ju ainult seedimisega, vaid on keha suurim immuunorgan, millest sõltub meie üleüldine tervis.

Piimhappebaktereid sisaldavaid preparaate on võimalik osta igast apteegist, kuid Dr. Ohhira retsepti järgi valminud kapslid erinevad kõigist teistest. Nimelt on nad läbinud vähemalt kolmeaastase fermentatsiooniprotsessi, mille käigus nõrgad bakterid hukkuvad ja kapslitesse satuvad vaid kõige tugevamad ja elujõulisemad. Lisaks probiootikumidele sisaldavad kapslid ka prebiootilisi abiaineid, mis tagavad nende elujõulisuse. Dr Iichiroh Ohhira uurimustöö ja probiootikumide kasulikkuse kohta leiab Dr. Ohhira kodulehelt palju põnevat eestikeelset materjali, nii et kui teema sind huvitama hakkas, siis loe edasi SIIT.

Mina võtsin ette kuuajase kuuri probiootikumidega ja poole pealt lisasin juurde veel Dr. Ohhira kollageenijoogi. Kapsleid tuleb võtta 1-2 tükki päevas tühjale kõhule. Hommikul võtsin esimese kapsli umbes 40 minutit enne sööki ja õhtul vahetult enne magamaminekut. Positiivsed muutused hakkasid avalduma nädala pärast - energiat oli rohkem ja meeleolu parem. Kui tavaliselt on jaanuar-veebruar minu jaoks sellised kuud, mil unistan talveunne jäämisest, siis Dr. Ohhira probiootikumi kuuri ajal tundsin end puhanu ja energilisena. Kui olin kolm nädalat kapsleid tarvitanud, hakkasid ära kaduma ka igasugused isud, nii et ei olnud soovi õhtul külmkapi ust kulutada ja "midagi head" otsida. Niisiis teevad probiootikumid ka dieedi pidamise lihtsamaks. Probiootikumi kuur võiks kesta kolm kuud - esialgu soovitatakse võtta 2 kapslit päevas ja hiljem piisab ühest.

Dr. Ohhira probiootikume on saada erineva suurusega pakkides - 30 kapslit maksab 30 EUR ja 60 kapsliga karp on 54 EUR.

Dr. Ohhira vedel kollageen



Kollageen on kõige levinum valk meie kehas ja on põhiliseks ehituskiviks, millest moodustuvad luud, nahk ja liigesed. Piisav kollageenitase tagab naharakkude pideva uuenemise, ennetab kortsude teket ja tugevdab liigeseid. Kahjuks hakkab kollageeni tase langema juba peale 20. eluaastat, sest organism ei suuda seda ise vajalikus koguses juurde toota. Õnneks imendub suukaudu sisse võetav kollageen väga hästi, nii et toidulisandeid tarbides saab kollageenikaost tingitud vananemisprotsesse pidurdada.

Dr. Ohhira kollageenikuur koosneb kümnest ampullist ja sisaldab lisaks merelisele kollageenile, mis on saadud kalade nahast, soomustest ja luudest, veel fermenteeritud probiootikume, C-vitamiini, hüaluroonhapet, koensüüm Q-10t, elastiini, keramiidi ja mesilaspiima. Kuur kestab 21 päeva - esimesel viiel päeval tarbitakse iga päev üks ampull ja edasi igal kolmandal päeval üks. Soovitatav on kollageenijooki juua õhtul, sest öösel toimuvad keha uuenemisprotsessid kõige aktiivsemalt. Vedelik on hapu maitsega ning seda ei ole ebameeldiv võtta. Kollageenikuure soovitatakse teha 3-4 korda aastas.

Kõige märgatavamad muutused ilmnesid minul küüntes, mis hakkasid kuuri ajal väga kiiresti kasvama ning olid hästi tugevad. Naha seisukorras ei pannud ma sama suurt muutust tähele, kuid käsi tuli küll tunduvalt harvem kreemitada kui muidu, nii et mingi muutus naha niiskustasemes siiski oli.

10 ampulli hind on 96 EUR.

Milliste toidulisanditega sina talveväsimust eemale peletad?

No comments:

Post a Comment