Friday, April 12, 2019

Maailma parim puuder?

Coty Airspun on puuder, mida välismaised ilugurud ühel häälel kiidavad ja mul oli juba ammu plaan, et kui praegune suur lemmik, Laura Mercier läbipaistev puuder, otsa saab, siis järgmisena proovin järgi Coty tolmpuudri. Nüüd ongi see päev lähedale jõudnud, mil Laura Mercier puudritoosi põhi paistma hakkab ja ostsin uue puudri ära. Eestis neid kahjuks müügil ei ole ja kõige soodsamalt leidsin Coty puudri ebayst.



Hind koos postikuluga tuli 15.75 dollarit, mis teeb umbes 14 eurot ja pakk jõudis postkontorisse vähem kui kahe nädalaga.

Kõikides arvustustes, mida toote kohta lugenud olen, mainiti ära Coty Airspun puudri tugev lõhn, aga ma ei lasknud end sellest heidutada, sest see on ju puuder - kui tugev ta lõhn ikka olla saab? Aga siinkohal tabas mind puudritoosi avades üllatus - lõhn oli hingematvalt tugev ja ajas lausa köhima. Puuder lõhnab väga intensiivselt sellise vanatädi parfüümi järgi. Ma arvan, et elamust võib võrrelda sellega, kui teatris polkoviku lese kõrvale istuma satud.

Eks see on kõik osa turundusest, sest tegu on väga pika ajalooga tootega - Coty puudrite populaarsus sai alguse juba 20. sajandi esimeses pooles, mil nende uue tehnoloogiaga toodetud imepeen puuder müügile tuli ja pakendikujundus on säilitanud oma retrovälimuse ning lõhnagi pole ilmselt selle pika aja jooksul muudetud.

Esimesel kasutamisel olid tunded seega segased. Puuder on tõesti väga hea - toon translucent jääb nahal täiesti läbipaistev ja ei muuda meigipõhja tooni absoluutselt. Nahk jääb matt ja sametine ning ilus tulemus püsib terve päeva. Isegi ninal ja laubal, mis muidu tavaliselt poolest päevast läikima hakkavad, ei olnud vaja mingeid korrektuure teha - matt tulemus püsis hommikust õhtuni. Aga paraku püsis hommikust õhtuni ka see vanatädi parfüümi lõhn. Iga kord, kui end liigutasin, lõi lõhnapahvakas ninna ja häiris päris tugevalt.

Jätsin puudritoosi ööpäevaks avatud kaanega seisma ja tundus, et see parandas olukorda. Järgmisel kasutuskorral oli lõhn küll olemas ja endiselt tugev, kuid köhima enam ei ajanud ja nahale kantuna seda päeva jooksul häirivalt tunda ei olnud. Huvitav küll, miks ei ole sellest kultustootest kergema lõhnaga varianti välja antud, kui kõigis arvustustes, mis internetis leida on, lõhna pärast kurdetakse.

Igal juhul on tegu tõepoolest väga hea tootega, mille hinna-kvaliteedi suhe on tugevalt kvaliteedi poole kaldu. Puudritoos on suur ja sellest jätkub ka igapäevasel kasutamisel kindlasti rohkem kui aastaks. Toosiga tuleb kaasa mõnusalt suur ja pehme puudritups, millega on väga hea toodet näole kanda. Soovitada ma seda tugeva lõhna tõttu siiski ei julge, sest see on päris häiriv. Loodan, et Coty Airspun reageerib millalgi tarbijate kurtmisele ning tulevikus on oodata ka kergema lõhnaga varianti. Siis poleks sellele tootele küll võrdset, sest teist sama head matistajat pole ma varem veel kohanud ja jumestus jääb sellega kinnitades isegi veel ilusam kui mitu korda kallima Laura Mercier puudriga, mis samuti ilumaailma tippude hulka kuulub.

No comments:

Post a Comment