Monday, October 8, 2018

Idun Minerals

Idun on põhjamaade mütoloogias ilu ja nooruse jumalanna, kes kinkis teistele jumalatele kuldsed õunad, mis tagasid neile igavese elu. Ilujumalanna nime kandev IDUN Minerals on oma eesmärgiks võtnud ilu ja headuse külvamise ning loonud loodusliku, nahasõbraliku ja kvaliteetse mineraalkosmeetika, milles ei sisaldu organismile kahjulikke aineid. Osa tulust annetab IDUN Minerals heategevusorganisatsioonile, mis istutab uusi puid, nii et südamega bränd, kes tõesti hoolib oma klientidest ja loodusest.

IDUN toodete pakendid on erakordselt pilkupüüdvad, sest nende kaasi ehib Itaalia kunstniku Patrizia Gucci looming. Iga karbike on kui tõeline kunstiteos.

IDUN Minerals saatis mulle proovimiseks valiku oma tooteid ja suure mineraalkosmeetikafännina asusin neid kohe õhinal testima. Tänases postituses räägingi oma esmamuljetest.


Mineraalpuuder




Minu armastus mineraalmeigi vastu saigi alguse just mineraalsest põhjapuudrist, sest see üks toode teeb ära nii jumestuskreemi, puudri kui peitekreemi töö ja on boonusena veel läbinisti looduslik ja nahasõbralik. Tsinkoksiidi sisaldus aitab võidelda bakteritega ja tänu sellele sobib mineraalne põhjapuuder ka inimestele, kes on hädas vistrikega. Mineraalpuudril on SPF 15 päikesekaitse ja tema sisse ei ole lisatud mingeid lõhna- või säilitusaineid, mis võiksid tundlikku nahka ärritada. Ühesõnaga olin esimesest pintslipuudutusest võlutud ja juba aastaid on mineraalpuudrid mu meigilaual aukohal olnud.

Ainus asi, millega olen puudrite valikul hädas olnud on toonivalik. Sageli on mineraalpuudrid kollaka alatooniga ja minu väga heledale nahale täpipealt klappivat tooni iga tootja valikus ei olegi. IDUN Mineralsil on valikus 8 erinevat põhjatooni ja nende hulgas kohe mitu heledat varianti, nii et olin kahevahel, kas mulle võiks paremini sobida kõige heledam toon Jorunn, või temast kraadikese tumedam Saga. Elukogemus on näidanud, et kahtluse korral võiks netist meigitooteid ostes otsustada pigem heledama tooni kasuks, sest liiga heledat meigipõhja saan päikesepuudriga natuke tumedamaks teha, aga kui puuder osutub liiga tumedaks, siis selle sobivaks timmimine sama lihtne ei ole. Niisiis otsustasin heledaima kasuks. Praegu on mul suvest veel natuke jumet näos, nii et Jorunn osutuski mulle pisut liiga heledaks, mis on minu puhul väga haruldane mure - pigem olen ikka teistpidise probleemi ees, et kõige heledam toon on minu jaoks liiga tume.

Aga kui lisasin meiki tehes päikesepuudrit pisut lahkemalt kui tavaliselt, sain põhjatooni enda jaoks siiski klappima. Aga tulevikus siis tean, et ilmselt on Saga see täpselt minu toon. Puuder sisaldab ülipeeneid sädelevaid osakesi, mis peegeldavad valgust ja aitavad nahapinna ebatasasusi vähem märgatavaks muuta. Meigipõhja tugevusega saab IDUN puudriga väga hästi mängida - ühe kihina peale kandes saab temaga umbes BB kreemi laadselt katva tulemuse ja kui kanda üksteise otsa 2-3 kihti, annab ta tugeva katvuse. Väikese lapiku pintsliga puudrit nahale surudes saavutab väga tugeva katvuse ja nii saab puudri abil peita ka punne või muid nahadefekte. Mis mulle IDUN põhjapuudri juures eriti meeldib on see kerge tunne, mis teda kandes on. Isegi, kui ladusin üksteise otsa mitu puudrikihti, et saada tugevalt kattev meik, oli nahal kerge ja mõnus olemine. Väga meeldib! Apotheka Beauty poes on mitmed IDUN toted kliendikaardi omanikele hetkel saadaval soodushinnaga ja praegu saab puudri kätte 25.55 euro eest.

Kabukipintsel



Pintsel mõjutab oluliselt seda, milline mineraalpuudriga tehtav meigipõhi jääb. Kui pintsel on nii pehme, et näo vastu surudes lehvikuks vajub, ei saa temaga väga tugevat katvust. Mida tihedam on pintsel, seda tugevama kihi ta nahale kannab. IDUN Minerals pintsel on keskmise tugevusega ja annab ka keskmise katvusega tulemuse. Pintsel ei ole väga suur ja sobib hästi ka näiteks modelleeringute tegemiseks või päikesepuudri peale kandmiseks. Kõik IDUN pintslid on valmistatud sünteetilisest kiust taklonist, mis on naha vastas mõnusalt pehme ja sobib ka veganitele. Pintsel on ülikvaliteetne, ei aja karvu ja nagu kõik teised IDUN tooted on muidugi silma rõõmustavalt ilusa disainiga. Hind: 19.81 EUR.

Punetust neutraliseeriv peitepuuder




Peitepuuder sisaldab rohekaid pigmente ja on mõeldud spetsiaalselt punetuste katmiseks. Mul on silmaümbrusnahk hästi õhuke ja veresooned kumavad läbi, nii et silmalaugudel on nahk punasem kui mujal. Väikese lapiku pintsliga peale kantuna annab peitepuuder väga hea katvuse ja peidab punetavad kohad juba ühe kihiga. Ta jätab ilusa heleda baasi, mis töötab nagu praimer - lauvärvid jäävad tema peal kirkamad ja tänu siidisele peitepuudrikihile hajuvad ja püsivad ka paremini. Ka silmaaluse tumeduse suutis peitepuuder kenasti varjata. Toode püsib väga hästi ja ei kogune silmaümbuses olevatesse joonekestesse. Kuna ta on väga hele, siis universaalse peitepuudrina teda kasutada ei saa  - selleks, et punne märkamatult katta tuleb valida nahatooniga võimalikult sarnane peitekreem või puuder. Liiga heleda tooniga katmine tõmbab defektidele just tähelepanu. Aga silmaümbruses kasutamiseks on toode lihtsalt suurepärane. Ta sisaldab peeneid valgustpeegeldavaid osakesi, mis lisavad kirkust ja värskust. Hind: 24.92 EUR.

Lauvärvikvartett Norrlandssyren




Lauvärvikvartetis on kolm pärlmutrist tooni ja üks heleroosa, mis esmapilgul tundub nagu matt, aga valguse käes uurides sisaldab vähesel määral sädelevaid osakesi. Pärlmutrised toonid on tekstuurilt pehmed ja kreemised ning on väga tugeva pigmendiga, mis ei kaota oma kirkust ka hajutamisel. Matt toon kipub hästi ära hajuma ja on tekstuurilt kuivem ja puudrisem. Nii et selle ühe heleroosa tooniga ma eriti rahul ei ole, kuid pärlmutrised on see-eest lihtsalt esmaklassiliselt head.

Toonid näevad nahal välja sellised:


Lauvärvid hajuvad väga hästi ja pudisevad peale kandmisel minimaalselt, nii et võib julgelt alustada meigipõhja tegemisest ja alles siis liikuda edasi silmade jumestamise juurde. Püsivuse kohta jätkub samuti ainult kiidusõnu - ei mingit lauvakku kogunemist ega tuhmumist. Eriliseks lemmikuks sai kvartetis olev sinakas toon, millel on lilla läige. Hästi ilusa tulemuse saab, kui seda alumisele ripsmepiirile hajutada - see annab mõnusa värvisärtsu, kuid ei mõju ka lihtsa päevase jumestuse juures ülepakutuna. Hind: 22.26 EUR.

Fiber kulmugeel



Kulmugeel sisaldab väikeseid taimseid kiude, mis lisavad tihedust. Harja peal on neid karvakesi näha ka, aga kulmudele kantuna sulavad nad päris kulmudega nii ilusti ühte, et ka hoolikal vaatamisel ei saa aru, et midagi lisatud oleks. Maagia!

Kulmugeeli on saada kolmes tumedusastmes ja minul on toon Medium, mis mu naha- ja juuksevärvi juurde täpipealt klapib. Geelil on väga väike ja täpne harjake, millega on mugav kulme kujundada. Mulle meeldib kulmu lõppu natuke pikemaks joonistada, nii et selleks otstarbeks kasutan kõigepealt kulmupuudrit, aga ülejäänud kulmu kujundamiseks kasutan IDUNi geeli, mis samal ajal nii täidab kui kinnitab. Apotheka Beauty e-poes on toode hetkel saadaval soodushinnaga 12.50 EUR.

Kõiki uusi tooteid kasutades tuli jumestus välja selline:





Olen IDUN Mineralsi näol leidnud väga suure uue lemmiku! Imeilusatest pakenditest koorus välja sama kaunis sisu, nii et julgen kõiki proovitud tooteid väga soojalt soovitada! Tutvu kogu valikuga Apotheka Beauty e poes.

No comments:

Post a Comment