Monday, July 12, 2021

Mineraalkosmeetika vedelal kujul

Ma olen mineraalkosmeetikafänn olnud juba aastaid. Armastus sai alguse muidugi kõige tuntumast mineraalmeigitootest, ehk mineraalpuudrist, mis on imeline kõik-ühes meigipõhjatoode ning teeb ära nii jumestuskreemi, peitekreemi kui puudri töö. Kuid tegelikult on mineraalseid tooteid saada ka kreemjas vormis. Kui tahad kasutada mineraalmeiki, kuid eelistad jumestuskreeme puudritele, siis on selline võimalus täitsa olemas näiteks Youngblood luksusliku meigisarja valikus.

Youngblood tooted on Eestis saadaval www.sicare.ee poes. Esimesed tooted lõi firma asutaja, kosmeetik Pauline Youngblood, oma klientidele, kes soovisid peale laserprotseduure ja keemilist koorimist võimalikult nahasõbralikke ja mitteärritavaid meigitooteid kasutada. Tooted kogusid populaarsust ja praeguseks on Youngbloodide pereettevõte nahasõbralikke meigivahendeid tootnud juba üle 20 aasta.

Sicare e-poest saadeti mulle pakk mõnede Youngblood meigipõhjatoodetega ja tänases postituses nendest juttu tulebki.

CC primer meigialuskreem



Uusi praimereid katsetan alati väikese hirmuga, sest 90% praimeritest ei sobi minu nahale, hakkavad poore ummistama ja tekitavad punne.  Youngblood tooted on spetsiaalselt välja töötatud tundlikule ja akneprobleemiga nahale, nii et ka nende praimer on ülimalt nahasõbralik ning ei tekita vistrikke. Väga mõnus toode, mis muudab nahatekstuuri ühtlasemaks, hajutab poore ja kortsukesi, matistab ning korrigeerib nahatooni. Jumestuskreem või mineraalpuuder jäävad selle peal eriti ühtlased, püsivad paremini ning ei hakka nii kiiresti läikima.

Praimerit on saada kahes toonis - heledam kannab nime Bare ja tumedam Tan.


Praimerid ei ole eriti tugevalt pigmenteeritud, nii et kui esmapilgul tundub, et ei leia oma nahale sobivat tooni, siis nad hajuvad võrdlemisi läbipaistvaks ja sobituvad nahatooniga väga kenasti. Mina olen praegu kergelt päevitunud, selline "keskmise suvise eestlase" tooni ja saan kasutada mõlemat - nii Bare kui Tan praimerit. Bare hajub nahal nii läbipaistvaks, et märgatavat tooni ei anna. Tan tekitab hästi kergelt päevitunud mulje.

Kui oled tooni valides kahevahel, siis Bare peaks sobima kõigile (eriti hästi aga heleda jumega kasutajale) ja Tan sobib jumekamale kasutajale ning ka heledale nahale, kui soovid meigi abil kergelt päevitunud muljet luua. Olen Youngblood praimerit kasutanud nii jumestuskreemi kui mineraalpuudri all ja see sobib ideaalselt kokku mõlemaga, muudab niigi head meigipõhjatooted veel paremaks, naha siledamaks ja jumestuse püsivamaks.

Youngblood CC perfecting primer on kindlasti üks parimatest praimeritest, mida kunagi kasutanud olen. Väga soojalt soovitan! Hind: 28.88 EUR.

Peitekreem



Youngblood peitekreem on väga huvitava tekstuuriga - purgis täiesti tahke, kuid nahasoojuses sulab hetkega ning hajub nahale väga kiiresti ja lihtsalt. Peitekreem on hea katvusega ning tänu jojobaõli sisaldusele ka meeldivalt niisutava koostisega.


Peitekreem sobib kõigile nahatüüpidele, eriti hästi aga kuivale ja vananevale nahale. Ta püsib väga hästi ning ei hakka päeva jooksul silmaümbruse kurdudesse kogunema. Hind: 32. 40 EUR.

Mineraalne jumestuskreem



Mineraalne jumestuskreem sisaldab erinevaid niisutavaid ja nahka hooldavaid komponente. Ta sobib kõigile nahatüüpidele, kuid eriti hästi kuivale nahale. Jumestuskreemil on keskmine katvus ning ta sulab nahaga väga ilusti ühte, jätmata märgatavat meigikihti. Ta on nii kerge ja niisutava koostisega, et seda näole kandes on rohkem selline tunne nagu oleks nägu kreemitanud mitte meikinud. Ta püsib väga hästi - ei kulu maha ega hakka nahakurdudesse kogunema. Sicare e-poes on jumestuskreemi saada neljas variandis ja minu jaoks ideaalne suvine toon on Suntan. Hind: 44.24 EUR.

Youngblood praimerit, peitekreemi ja jumestuskreemi kasutades tuleb meik just selline nagu mulle kõige rohkem meeldib - värske, kerge, loomulik, kuid samas hea püsivusega. Alumisel pildil olev jumestus ongi tehtud kõiki eelpoolmainitud tooteid kasutades:



Tooniv kreem kehale



Tooniv kehakreem annab nahale kergelt päevitunud mulje, BB-kreemi laadse katvuse ja õrna sädeluse. Kreem muudab nahatooni ühtlasemaks ja varjab ära väikesed nahavead. Kui seda säärtele kanda, siis annab ta sellise efekti nagu oleks õhukesed sukkpüksid jalga tõmmatud. Mul on hele nahk ja veresooned kipuvad jalgadel läbi naha kumama, nii et selliste "vedelate sukkpükstega" saab need ilusti ära peita. Kreem püsib hästi ja ei tulnud maha ka kuumade ilmadega, kui keha higistas. Selle maha pesemiseks on vaja ikka korralikult duši all seebitada ja švammi karedama poolega hõõruda, nii et tõesti väga hea püsivus. Ma ei ole julenud seda kasutada siis, kui valgeid riideid kannan, kartes neid määrida, aga tumedatele või kirjudele riietele kreem mingeid plekke ei jätnud. Hind: 33.85 EUR.

Milliseid mineraalmeigitooteid sina eelistad - puudrilisi või kreemjaid? Kas oled Youngblood valikust midagi proovinud?

No comments:

Post a Comment