Tuesday, August 6, 2019

Kogu jumestus IDUN mineraalkosmeetikaga

Mineraalkosmeetikasõber olen olnud juba pikalt. Olid ajad, mil lausa 90% mu meigivahenditest olid mineraalset päritolu. Mineraalkosmeetika suur populaarsus on kahjuks viinud selleni, et sageli kirjutatakse sõna "mineraalne" toodete pakenditele juba siis, kui nendesse on mineraale lisatud vaid näpuotsaga. IDUN Minerals hoiab aga lippu kõrgel ja nende toodetest ei leia igasuguseid odavaid täiteaineid, vaid nad on valmistatud vaid puhtast ja nahasõbralikust toorainest.

IDUNi meeskond varustas mind kõige vajalikuga, et jumestuse algusest lõpuni tehtud saaks, nii et tänu sellele saan teile sarjast nüüd väga põhjaliku ülevaate anda. Proovisin järgi sellised tooted:

Oil Serum



Kuivale ja tundlikule nahale mõeldud õliseerum sisaldab rapsi-, kaera-, oliiv-, ja võiseeminikuõli, mis annavad koheselt intensiivse niiskusesüsti. Õli imendub väga kiiresti ja muudab naha elastseks ning ühtlaseks, et jumestus saaks eriti veatult peale jääda. Õlisegu imendumise kiirus on võrreldav kiirestiimenduvate kreemidega ja ei pea kartma, et nägu selle kasutamise järgselt rasvaseks jääb. Mul on tukk ja seetõttu olen näoõlide koha pealt üsna valiv - need, mis nahale rasvase kihi jätavad mul kasutust ei leia, sest teevad tuka mustaks. IDUN Minerals õliseerumit saab kasutada vahetult enne meikima hakkamist, sest ta imendub hetkega ja jumestus ei hakka tema peal nahal ringi ujuma. Hind: 32.79 EUR.

Meigialuskreem Iris



Meigialuskreem Iris on tuubist väljudes halli värvi, sest sisaldab aktiivsütt, mis hävitab nahal baktereid. Näole kandes muutub ta aga kohe läbipaistvaks ja ei muuda naha tooni kuidagi. Praimer jätab nahale siidise-libeda kihi, mis täidab kortsukesi ja hajutab poore. Tänu aluskreemile jääb jumestuskreem peale ühtlasemalt ja püsib paremini.

Mina kahjuks ei saa praimereid igapäevaselt kasutada, sest nad tekitavad mul punne. See ei ole ainult IDUNi praimeriga nii, vaid minu nahk lihtsalt ei kannatagi pidevat praimeri kasutamist. Kui kasutan praimerit 1-2 korda nädalas, siis on kõik ok, aga pikemal kasutamisel on kohe vistrikud platsis. Seega jääb Iris minu jaoks pigem selliseks pühapäevatooteks. Hind: 24.92 EUR.

Valgustpeegeldav jumestuskreem



Keskmise katvusega jumestuskreem sisaldab valgustpeegeldavaid osakesi, mis muudavad kortsud ja poorid vähem märgatavaks ning teevad naha hästi ühtlaseks, kirkaks ja nooruslikuks. Kreem tundub nahal hästi kerge ja jätab loomuliku tulemuse. Hind: 25.06 EUR.

Stippling pintsel



Kõik IDUN pintslid on valmistatud sünteetilistest kiududest - taklonist. Stippling pintslis on kombineeritud erineva pikkusega karvu, mis jumestuskreemi peale kandes lihvivad kreemikihi nahaga kenasti üheks. Mina õppisin jumestamist grimmikoolis, kus jumestuskreemi peale kandmiseks kasutati švammi ja nii ongi mul kuidagi hästi käe sees just meigikäsnaga jumestuspõhja tegemine. Olen küll proovinud end ümber harjutada pintslite peale, sest need peavad ju kauem vastu ja tuleb palju odavam osta üks kord korralik pintsel, mitte iga paari kuu tagant uus Beauty Blender, aga millegipärast saan švammiga alati palju kiiremini meigi tehtud kui pintsliga, nii et olgugi, et stippling pintsliga saab ka väga kena tulemuse, pole ma siiski igapäevaseks pintslikasutajaks muutunud. Kui Beauty Blender vajutab kohe jumestuskreemi naha külge, siis pintsel liigutab alguses mõnda aega lihtsalt toodet mööda nahka ringi ja läheb aega, enne, kui kreem ühtlaselt nahale sulama hakkab. Hind: 14.57 EUR.

Puudrid


IDUN Minerals toodete pakendid on erakordselt pilkupüüdvad, sest nende kaasi ehib Itaalia kunstnik Patrizia Gucci looming. Minu IDUNI kollektsioon on juba üsna suur ja kui kõik need karbid meigilauale ritta sean, siis oleks nagu kunstinäitusel. Eks muidugi hindan kõige rohkem toodete sisu, kuid kaunis pakend lisab alati boonuspunkte.



Pressitud puudreid on IDUNil kahte sorti - matte ja valgustpeegeldavaid. Nad on täpselt ühesuguse kujundusega karbis, nii et põhja alt tuleb enne pintsli sisse löömist lugeda, et kas tegu on matistava või kuma andva puudriga. Kõigil IDUNi pressitud puudritel ja lauvärvidel on sisse vajutatud nende armas õunaga logo. See pärineb põhjamaade mütoloogiast, kus Idun, ilu ja nooruse jumalanna, kinkis teistele jumalatele kuldsed õunad, mis tagasid neile igavese elu.


Meiki tehes kasutan mõlemat, alustades matist puudrist, mida kannan üle terve näo jumestuskreemi kinnitamiseks. Seda on saada kolmes toonis ja heledale ning keskmisele nahale sobib toon Vacker. Klassikaline pressitud puuder on tõhus meigi kinnitaja ja matistaja, mida on tänu kompaktsele peegliga karbikesele ka väga mugav kaasas kanda, et päeva jooksul meiki värskendada. Hind: 24.92 EUR.



Valgustpeegeldavat puudrit kasutan näo keskosas - silmade all, ninaseljal, laubal ja lõua keskel. Suure pintsliga õrna kihina peale kandes hajutab ta poore ja kortsukesi ning muudab naha värskeks ja ilusaks. Väikese pintsliga tugevama kihina peale kandes saab teda kasutada highlihterina. Seda puudrit kasutades näeb jumestus erakordselt hea välja, eriti suurt vahet märkab piltidel, kus tundub nagu oleks lausa mingi pehmendava filtriga nahast üle käidud. Hind: 24.92 EUR.

Päikesepuuder




See on kõigist proovitud IDUN Minerals toodetest mu suurim lemmik. Kui tahaksid sarjaga kuskilt otsast tutvust tegema hakata, siis see päikesepuuder on kindla peale minek. Toon Sommardröm on üsna tume, kuid ta hajub nii hästi, et ka heleda jumega kasutajal pole mingit probleemi seda enda jaoks parajaks hajutada. Puudril on kerge kuma, mis ei jää nahal läikima, vaid annab kuidagi eriti terve ja värske mulje. Sobib nii modelleerimiseks, kui näole päikesest suudeldud jume kinkimiseks. Väga soojalt soovitan ja ilmselt ei kasuta nüüd pikka aega enam ühtegi teist päikesepuudrit, sest süda on täielikult sellele kaotatud. Hind: 24.92 EUR.

Põsepuna




Põsepunasid on IDUNil saada viies toonis ja minu oma kannab nime Havtorn. See on ülipraktiline toon, mis sobib küll vist iga nahatooniga. Ta on segu roosast ja virsikuvärvist ning annab põskedele väga ilusa loomuliku õhetuse. Toosis paistab puuder üsna tagasihoidliku tooniga, kuid põskedele jääb värv peale tugevamana kui ta karbis on. Pigment on tal tugev, kuid hajub väga hästi. Ta jätab nahale kerge satiiniläike, aga ei sädele. See läige ei rõhuta naha tekstuuri nagu mõned teised tooted tegema kipuvad ja nahk jääb seda kasutades väga ilus ja sile. Kindlasti kuulub see kõigi uute katsetatud toodete seast top 3 sekka. Hind: 24.92 EUR.

Lauvärv Nästrot




Lauvärve on IDUNi valikus saada nii kvartettidena kui ühekaupa. Nästrot on külm hallikas-pruunikas-rohekas toon. Ei saagi täpselt aru, mis värvi ta on - olenevalt pealekandmise tugevusest tundub toon kas pruunikam või hallikam. Sobib hästi igapäevase suitsusilma tegemiseks - muudab pilgu hästi intensiivseks, kuid on siiski piisavalt tagasihoidlik, et sobib päevameigi tegemiseks. Pigment on värvil hästi tugev ja ei pudise pealekandmisel, kuid mul oli raskusi tema hajutamisega. Lauvärv naksab end kohe tugevalt naha külge kinni ja pehmete üleminekute tegemine on temaga keeruline. Nii et pigem sobib sellisele kasutajale, kes tahab saada lohakat grungelikku meiki, mitte puhast ja glamuurset suitsusilma. Hind: 11.59 EUR.

Silmapliiats



Halli värvi automaatne silmapliiats Aska on mõnusalt pehme kreemja koostisega ning jätab juba ühe kerge tõmbega intensiivse joone. Pliiatsi teises otsas on kummine hajutusotsik ja teritaja, mille abil iga kasutamise eel tera jälle täpseks teritada saab. Pliiats püsib hästi terve päeva, ei haju ja ei lähe laiali. Väga meeldib!  Hind: 13.50 EUR.

Silmapliiats Sand



Hele nahatoonis silmapliiats on mõeldud alumise lau limaskesta jaoks. Sellega tõmmatud joon kustutab ära limaskesta roosaka värvi tänu millele tunduvad silmad suuremad ja pilk värskem. Nahatoonis pliiatsijoon meeldib mulle palju enam kui valge, nii et seda pliiatsit hakkan kindlasti sageli kasutama. Hind: 13.50 EUR.

Koolutav ripsmetušš



Tušš annab pikkust ja tumedust ning kaardus harjaga saab ripsmeid ka kenasti koolutada. Tal ei ole tihendavaid omadusi ja seetõttu jääb mulle sellest tušist väheks - eelistan alati "kõik-ühes" tooteid, mille abil saab ripsmetele nii pikkust kui tihedust juurde anda. Hind: 19.94 EUR.

Kulmupliiats



Toon Pil on väga tume pruun ja päevameigi jaoks jääb minu jaoks liiga tumedaks. Pliiatsi sabas on mugav harjake, mille abil kulmud vormi kammida saab. Püsib väga hästi, aga mina saan kasutada ainult siis, kui tumedat suitsusilma teen, sest muidu on kulmud mu naha ja juuste kõrval liiga tumedad. Õnneks on ta üsna pehme, nii et saab kasutada ka silmapliiatsina ja ta ei kraabi õrna silmalaugude nahka, nii et seisma ta mul ei jää ja saab kasutust hoopis silmadel. Hind: 13.50 EUR.

Matt huulepulk



Toon Vinbär on efektne marjapunane, mis jätab poolmati tulemuse ja ei rõhuta huulte tekstuuri. Katab huuled läbipaistmatu värvikihiga ja püsib pikalt. Huulepulk on selline kuivemat sorti ja ei libise mööda huulepinda väga hästi, nii et täpsema tulemuse huvides on seda parem peale kanda pintsliga. Värv elab üle ka kergema söömise-joomise ja kulub maha ühtlaselt, mitte ei jäta imelikku ranti. Hind: 17.75 EUR.

Siin jumestuses on kõik uued tooted kasutuses. Huulepulka panin peale pintsliga ja hästi õhukese kihi nii, et oma huulevärv alt läbi kumama jäi, nii et tulemus on roosakaspunane. Mul on lihtsalt tunne, et tume silmavärv koos kärtspunase huulega on sama, mis sügav dekoltee koos miniseelikuga, nii et eelistan võtta kas ühe või teise, mitte mõlemat korraga.


Minu suurimateks lemmikuteks said päikesepuuder, nahatoonis silmapliiats ja põsepuna. Tutvu kogu IDUNi tootevalikuga Apotheka Beauty e-poes.

Millised on sinu kogemused mineraalkosmeetikaga?

No comments:

Post a Comment