Wednesday, November 21, 2018

Kuidas valida fööni?

Mul on läbi aegade olnud päris mitu fööni ja olen katsetanud nii tavapoe omi kui proffidele mõeldud tooteid. Minu kogemus ütleb, et kui tahad, et föön sind aastaid teeniks, siis ära osta seda suvalisest elektroonikapoest, vaid vaata juuksuritarbeid müüvatesse kauplustesse. Ka profitooteid on saada väga erinevas hinnaklassis ning osad neist ei maksa oluliselt rohkem kui tavapoes müüdavad föönid. Väga hea valik juuksuritele mõeldud fööne on saadaval Forme Ilukaubamajas ja hinnad algavad 46 eurost.

Kuna valik võtab silme eest kirjuks, siis ei pruugi ostuotsuse tegemine alati lihtne olla. Mis võiksid olla need olulised omadused, mida uut fööni valides jälgida?


  • Võimsus - profiföönide võimsus algab enamasti 2000W ja alla selle pole minu meelest mõtet üldse fööne vaadatagi. Mida suurem võimsus, seda rutem ta juukseid kuivatab.
  • Pikk juhe - tavapoe föönidel kipub olema lühike juhe ja oled sellega ebamugavalt seina külge aheldatud. Hea fööni juhe võiks olla 3 meetri ringis, siis saad end vabalt liigutada ja ei ole ninapidi peeglis kinni.
  • Kaal - see on eriti oluline argument elukutselisele juuksurile, kes päevas mitu tundi fööni käes hoidma peab. Kodukasutaja võib sellele omadusele pisut läbi sõrmede vaadata, sest ainult oma juukseid kuivatades vast käsi ära ei väsi. Aga kergem föön on igal juhul mugavam.
  • Otsikud - tukaga kasutajatel on eriti oluline, et föönil oleks piluotsik. See puhub õhku hästi täpselt ja nii saad tuka ilusti soovitud suunas koolutada ja pole sirgendajat või koolutajat soengu tegemiseks vajagi. Loomuliku lokiga kasutajale on heaks sõbraks jälle difuuserotsik, millega saab lokke rõhutada.
  • Külma õhu nupp - vähegi edasijõudnum kodune soengumeister oskab külma õhu nupust lugu pidada. Viimase lihvina lastud külm õhuvoog silub, kinnitab tulemuse ja annab juustele läike.
  • Müratase - oluline argument nii kodukasutajale kui elukutselisele juuksurile. Ei taha ju keegi olla salongis, kus mitu fööni võidu valjult möirgavad ja ka kodus on mõnusam, kui föön teeb töötades vaid tasast pahinat, mitte ei mürise nagu sääreväristaja.
  • Muudetav kiirus ja kuumus - see on õnneks tänapäeval vist kõigil föönidel iseenesestmõistetav, et kiiruse ja kuumuse astmeid muuta saab.

Forme Ilukaubamaja saatis mulle katsetamiseks ühe oma kõige vingematest föönidest - Techno Elettra Cross Line Brushless  föönil on olemas kõik eelpool välja toodud head omadused. Tema võimsus on 2400-2500W ja juuste kuivatamine käib nii suure võimsuse juures ülimalt kiiresti. 

Föön kaalub pool kilo ja ei kurna kätt. Tal on mugav kolmemeetrine juhe, 2 kiirust ja 4 kuumuse astet. 

Techno Elettral on fööne erinevas hinnaklassis - hinnad algavad 55 eurost ja tippmudelite eest tuleb välja käia üle 100 euro. Põhjus, miks tippmudelid nii kallid on, peitub nende uuenduslikus harjadeta mootoris. Enamus föönidel on mootoris harjad, mille läbikulumine peatab fööni töö. Neid on võimalik küll remontida, kuid enamasti ei viitsita sellega tegeleda, sest lihtsam on ju osta uus föön. Harjadeta mootor annab föönile pikema eluea, nii et lõppkokkuvõttes ei pruugi hinnas mingit vahet tulla, kas osta mitu odavat fööni, mis paari aastaga hingusele lähevad, või üks kallis, mis sind üle kümne aasta truult teenib.



Fööniga kuulub komplekti kaks vahetatavat erineva suurusega piluotsikut:


Ma olen nüüd paar nädalat Cross Line Brushless fööni kasutanud ja sellega ülimalt rahul. Kõik on nii mõnusalt käe järgi ja kiirus, millega juuksed kuivaks saavad, on muljetavaldav!


Lisaks föönile sain katsetamiseks ka ühe huvitava lisavidina - Y.S. Park sukkdifuuseri:


Uutmoodi difuuser sobib kõigi föönide ette, sest see kinnitub reguleeritava kummiga. Ta on kerge ja käib imepisikeseks kokku, mistõttu saab temast kindlasti suur lemmik juuksuritele, kes koos kõigi töövahenditega kliendi juurde või kuskile võtetele soenguid tegema lähevad. Difuuseri eesmine osa on valmistatud metalsest võrgust, mis võtab kinni otsese kuumuse ja aitab säilitada juuste loomulikku niiskustasakaalu.

Sukkdifuuserit on sama mugav kasutada kui tavalist plastmassist kopsikukujulist varianti, lihtsalt tuleb teise käega rohkem kaasa aidata ja sõrmedest juukseid hoidev "kopsik" moodustada. Lokid-lained tulevad sellega väga ilusad ja püsivad.

Y.S. Park sarjas on üldse väga vinge valik juuksuritööks vajalikke asju ja nii stiilse välimusega kamme-harju kui neil, pole ma varem näinudki. Hinnalt on nad ka muidugi päris krõbedad, kuid eks disain ja kvaliteet maksabki. Y.S. Park toodetega saab tutvuda SIIN.

Millist fööni sina kasutad? Mis omaduste järgi sa valik tegid ja kas oled rahul?

No comments:

Post a Comment