Wednesday, February 6, 2019

Earth Minerals

Olen juba aastaid suur mineraalkosmeetika fänn olnud ja katsetan alati põnevusega uusi brände. Vahepeal tundus, et "mineraalid" oli kosmeetikatööstuses uus moesõna ja mineraalne kirjutati juurde igale teisele tootele, ehkki tegelikult oli koostisosade hulgas lõviosa suvalisi täiteaineid ja mineraale vaid näpuotsaga lisatud. Sellised tooted jäävad päris mineraalmeigile pigmenteerituselt kõvasti alla ja muidugi ei ole ka nii nahasõbralikud.

Natural Goods Company andis mulle testimiseks Saksamaal toodetud Earth Minerals tooteid, mis on läbinisti looduslikud ja omavad mitmeid mainekaid ökosertifikaate, nii et nende puhul võib kindel olla, et purgikestes sisalduvadki kõrgekvaliteedilised mineraalid ning tooted on vabad igasugustest nahale kahjulikest lisaainetest.

Proovisin järgi sellised meigivahendid:

Mineraalne põhjapuuder



Mineraalpuudrid on parema katvusega kui tavalised puudrid ja nende all ei ole vaja jumestuskreemi kasutada. Earth Minerals puuder on keskmiselt pigmenteeritud ja sobib hästi päevameigi tegemiseks. Nahal on temaga mõnusalt kerge tunne, sest üks puudrikiht teeb ära sama töö mis tavaliselt jumestuskreem ja puuder koos. Mina kasutan kõigepealt silmade all ja muudes tugevamat katmist vajavates kohtades peitekreemi- või pulka ja siis käin naha üle ühe puudrikihiga ning värske, ühtlane ja matistatud meigipõhi ongi valmis. Puudri peale kandmiseks on kõige parem kasutada tihedate karvadega kabukipintslit. Mida tihedam pintsel, seda parema katvuse see puudrist välja võluda suudab.

Puudrikihte lisades saab katvust muidugi kasvatada, kuid üle 2 kihi ei maksa üksteise otsa näole panna, sest paks puudrikord hakkab nahal olevaid jooni rõhutama ja võib välja tuua ka sellised kortsud, mille olemasolust sul muidu aimugi ei ole. Minu talvise jumega sobib toon Cream 1. Hind: 33.40 EUR.

Põsepuna Fantasy



Roosa põsepuna sisaldab ülipeeneid erivärvilisi sädelevaid osakesi. Kõige rohkem annavad aktsenti sinised säraosad, mis panevad põsepuna valguse käes lillakalt helklema. Pigment on väga hea ja pintslile tuleb võtta vaid imeväike kogus toodet. Igapäevaseks kasutamiseks ei ole Fantasy oma sinise helgi tõttu mu esimene valik, sest ta ei jäta loomulikku tulemust, aga ta meeldib kindlasti kõigile neile, kes lavameiki teevad, sest selle abil saab tõeliselt efektse ja erilise tulemuse, mis paistab kaugele. Proovisin seda ka lauvärvina kasutada ja tulemus oli väga ilus, nii et minul hakkabki Fantasy ilmselt just silmameigis rohkem rakendust saama. Hind: 25.60 EUR.

Toonid nahal:


Lainer



Mineraalset lainerit kasutatakse märja pintsliga ja minu meelest on tegu ühe erakordselt praktilise tootega. Värvilised lainerid ei leia mul eriti tihti kasutust ja on juhtunud, et just siis, kui lainerit lõpuks vaja läheb, avastan pettumusega, et ta on jõudnud ära kuivada. Pulbri kujul oleva laineriga seda ei juhtu ja ma arvan, et sellest purgikesest jätkub nüüd küll terveks eluks, sest ühel kasutuskorral kulub seda väga vähe. Toon Viola on mõnus suitsune lilla, mida on lihtne klapitada väga erinevate jumestuste juurde. Mulle meeldib seda kasutada ülemisel ripsmepiiril märja pintsliga, et saada hästi konkreetne joon ja alumisel ripsmepiiril kuivana, et silma sama tooniga ka altpoolt pisut raamida. Olgugi, et toote nimi on lainer, ei keela keegi teda ka lauvärvina kasutada ja sellega saab teha intensiivset suitsusilma, mis pilgu eriti võrgutavaks muudab. Hind: 15.90 EUR.

Lauvärvid



Lauvärve on Earth Mineralsi valikus erineva viimistlusega - leidub nii täismatte, kerge läikega kui sädelevaid. Toon Glow on puhas valge kerge läikega toon. Tema pigment on võimas - kui oled otsinud valget lauvärvi, mis nahale ka täiesti valgena jääb ja üldse läbi ei kuma, siis Glow on just see.


Toon Siam on virsikukarva ja sisaldab rikkalikult kuldseid säraosakesi. Super hea toon kiire ja lihtsa päevameigi tegemiseks. Virsikutoon annab jumestusele värskust ja ei vajagi enda kõrvale teisi värve - kannan seda lapiku pintsliga üle terve liikuva lau, hajutan pisut ka koopajoonele ning ongi valmis.

Lauvärvid avaldasid mulle muljet kõigepealt oma väga hea pigmendiga, aga teine super omadus on nende juures ka vähene pudisemine. Üldiselt ei ole ma väga suur lahtiste pigmentide fänn just seetõttu, et nad kipuvad rohkem pudisema kui pressitud värvid ja ma olen harjunud esimesena meigipõhja valmis tegema, nii et pudenevad lauvärvid rikuvad selle ära. Earth Minerals pigmentidega jumestust tehes jäi aga silmaalune puhtaks. Värvid püsisid ka väga hästi ja ei kogunenud päeva jooksul lauvakku - ei saaks rohkem rahul ollagi!

Toon Raven on hallikaspruun matt toon, mis sobib väga hästi ka kulmude värvimiseks. Sellega saab vaevata ilusa õrnalt hajutatud tulemuse, mis jääb hästi loomulik.

Iga lauvärvi hind: 15.90 EUR.

Toonid nahal:



Earth Minerals tooted on müügil Natural Goods Company esinduses. (Aadress Vana-Kalamaja 41-1)

Milliseid mineraalmeigitooteid sina proovinud oled?

No comments:

Post a Comment