Thursday, February 14, 2019

Dr. Ohhira nahahooldus

Dr. Iichiroch Ohhira on tunnustatud Jaapani mikrobioloog, kes on põhjalikult uurinud piimhappebaktereid ja pannud oma aastakümnete jooksul kogunenud teadmised tervise ja ilu heaks tööle, luues omanimelise dr. Ohhira sarja, kust leiab nii toidulisandeid kui nahahooldustooteid.

Mul on parajasti pooleli dr. Ohhira probiootikumide ja kollageeni kuur ja kindlasti plaanin blogis ka selle tulemustest kokkuvõtte teha, aga kõigepealt räägin teile nende probiootilistest nahahooldustoodetest, mille dr. Ohhira meeskond mulle katsetamiseks andis ja mida olen praeguseks kaks nädalat regulaarselt kasutanud.

Kõik dr. Ohhira tooted sisaldavad tema poolt avastatud eriti elujõulist piimhappebakterit ja nende loomisel on kasutatud mitmeaastast kääritamisprotsessi, mis võimaldab headel bakteritel tugevaks saada ja nõrgad bakterid hävitada. Dr. Ohhiral on olemas põhjalik eestikeelne koduleht, kust probiootikumide kasulikkuse kohta palju põnevat infot leiab. Nahahoolduseks on neil välja töötatud kaks toodet:

Magoroku probiootiline nahahooldusõli



Õli sobib nii keha kui näo niisutamiseks, seda võib panna juukseotstesse, või kasutada huulepalsami asemel. Toode on valmistatud hobuserasva baasil, mis sisaldab inimnaha õlidele sarnaseid rasvhappeid ja seda näole määrides on kohe näha, kuidas ta naha ära täidab. Kortsukesed on vähem märgata ja nahk tundub üldse palju siledam. Magoroku õlis sisalduvad fermenteeritud taimede ja puuviljade ekstraktid ja selle kasutamine aitab säilitada naha kollageenikiudude struktuuri, toetada naharakkude uuenemist ning pakkuda tõhusat kaitset ja niisutust.

Kuivale nahale on see ideaalne talvine toode. Mul kipuvad käed külmal ajal nii kuivaks minema, et vahest tekivad lausa valulikud narmendavad kohad, mida tavalise kreemiga määrimine vaid hetkeks leevendada suudab. Mogoroku õliga piisas vaid kord päevas käte sisse määrimisest ja karedad kohad paranesid kiiresti ning enam tagasi ei tulnud. Näol kasutasin teda öökreemi asemel ning nahk oli hommikul ärgates värske ja niisutatud. Imendumine toimub kiiresti, kuid mõneks ajaks jääb nahk siiski läikima, nii et seetõttu eelistasin õli õhtuti kasutada. Toote rasvane lõhn mulle eriti ei meeldi, aga õnneks ei ole see tugev ega püsiv, nii et ei peaks ka lõhnatundlikku kasutajat eemale peletama. Magoroku õli hind on 41 EUR.

Kampuku iluseep



Kampuku iluseep on valmistatud 14 fermenteeritud taime ekstraktist ja sisaldab muidugi ka piimhappebaktereid nagu kõik dr. Ohhira tooted. Seep on lõhnatu ja vahutab rikkalikult. Ta sobib kogu keha pesuks ja on ka hea valik jumestuse eemaldamiseks, sest ei kuivata nahka nagu tavalised seebid seda tegema kipuvad.


Tänu rikkalikule vahule sobib seep hästi raseerimiseks. Ta leevendab raseerimisega tekkivat nahaärritust ning aitab paraneda tekkinud mikrovigastustel. Kõik koostisosad on looduslikud, mis teevad ta eriti sobilikuks tooteks just tundliku nahatüübiga kasutajale. Nii et Kampuku seebi näol on tegu neli ühes tootega - seep, dušigeel, raseerimisvaht ja meigieemaldus. Tänu sellele on ta noppinud ka mitmeid iluauhindu. Kampuku seebi hind: 16.80 EUR.

Põhjalikuma info toodete kohta leiad dr. Ohhira kodulehelt.

No comments:

Post a Comment