Wednesday, December 28, 2016

Sinikarbid valges veinis - retsept

Manna la Roosa "mereanniorgia" jättis kõhtu tühja koha ja otsustasin kodus endale ise ühe korraliku mereanniorgia korraldada, et ei saaks enam liiga väikese portsu üle kurta :)


Võtsin aluseks selle youtube õpetuse: https://www.youtube.com/watch?v=Ep_NiFz15IU

Selveris on hetkel sinikarbid soodushinnaga 3.99 EUR/kg ja tundub, et tegemist on värske kraamiga, sest kilosest võrgust tuli mul ära visata vaid 4 karpi.

Kõigepealt pesin karbid külmas vees puhtaks ja kui mõnel piilus kaante vahelt "habe" välja, siis eemaldasin selle. Kinnised karbid on tõenäoliselt elus. Need, mis olid irvakil, koputasin läbi ja kui karp end selle peale kinni tõmbas, tunnistasin ta samuti söömiskõlbulikuks.

Hakkisin 4 küüslauguküünt ja 1 sibula peeneks ja praadisin potipõhjas võis läbi. Lisasin juurde ka ühe väikesteks tükkideks lõigatud tomati ja kuumutasin veel natuke. Valasin potti pool pudelit kuiva valget veini ja keetsin leent mõne minuti. Maitsestasin pipra ja koriandriga. Tõstsin karbid leeme sisse, panin potile kaane peale ja lasin mõni minut muliseda, kuni kaane vahelt hakkas auru tulema. Segasin kogu kupatuse läbi, et kõik karbid veini seest läbi käinud oleksid ja keetsin veel veidi, kuni tundus, et kõik karbid olid avanenud. Paar tükki jäid kinni, neid igaks juhuks ei söönud.

Serveerisin koos tumeda ciabattaga, millele määrisin Saarema päikesekuivatatud tomatitega võid. Imelihtsalt valmiv roog, aga maitseb kui restoranis.

(Kui teed karpe suuremale seltskonnale, siis võib samas leemes keeta ka teise võrgutäie karpe.)

No comments:

Post a Comment